A gluténmentes lapkenyér sok hasznos nyomelemet és vitamint tartalmaz. A lisztérzékenységben szenvedőknek a Szafi ripsz remek alternatívája lesz a hagyományos pékárunak. Ezt a terméket gyakran vásárolják azok is, akik túlsúllyal küzdenek. A gluténmentes lapkenyér készítéséhez különféle lisztfajtákat lehet használni. Tökéletes erre a célra a rizs, a kukorica, a hajdina és a köles.
A termékek ízének javítása érdekében, az előállítás során természetes fűszereket és magokat is fel lehet használni. A Szafi ripsz a hagyományos kenyérrel ellentétben sokkal hasznosabb. Ez a természetes termék, amit a gyermekek is imádnak, jótékony hatással van a gyomor mikroflórájára. Tehát a szervezet sok tápanyagot kap tőle.
A gluténmentes lapkenyér alakja is eltérő lehet. Elérhető pálcika, lapocska, keksz vagy más sütőformában készült termékek formájában, amelyeket a gyermekek különösen kedvelnek. A Szafi ripsz könnyű reggeli vagy gyors snack is lehet a hosszú nap folyamán, ami a teljes kiőrlésű gabonák tökéletes ízével örvendezteti meg a fogyasztókat.