Gondoskodjunk a kínai fűkasza karbantartásáról!

Ha nem szeretünk semmit sem a véletlenre bízni, akkor hasznos, ha még a hideg hónapok alatt felmérjük a kerti szerszámok műszaki állapotát. Nagyon zavaró, amikor olyankor derül ki, hogy a kínai fűkasza bizonyos darabjai megadták magukat, amikor már sürgető lenne a zöldfelület karbantartása.

Amennyiben ilyen időtájban kezdünk el kapkodni, még az is előfordulhat, hogy hirtelen akadályokba ütközünk, mert csak nehezen érkezik az üzletbe a kellő alkatrész, hiszen mások is ilyenkor kapnak észbe vagy a szerviz munkatársai nem állnak a rendelkezésünkre, csak több napos késéssel.

A kínai fűkasza tartozékait szerencsére már online is beszerezhetjük és azok viszonylag gyorsan házhoz jönnek. Egy rövid felmérés a tél közepén eldönti, hogy mire lesz szükségünk. Ilyenkor bőven van alkalmunk eltervezni az egész éves kerti feladatok menetét és még a váratlan meghibásodásokra is felkészülhetünk bizonyos mértékben, azon kínai fűkasza kiegészítők felhalmozásával, amelyek rendre beadják a derekukat. Az előrelátás mindig jövedelmező, mert sok idegeskedéstől és kapkodástól óv meg bennünket.

Print Friendly, PDF & Email