Sokak vágya egy iPhone telefon

2007-ben az addig leginkább csak számítógépekről, az iPod-ról, az iTunes zeneáruházról ismert Apple bejelentette, hogy készek meghódítani a mobiltelefonok világát is. Az időközben elhunyt Steve Jobs kiállt a színpadra és az Apple történetének talán legtöbbet hivatkozott termékbemutatóját tartotta.

Az iPhone telefon újat hozott a mobiliparba azzal, hogy minden addiginál jobb minőségben valósította meg az érintés-érzékeny kijelzőt és örökre száműzte a fizikai billentyűzetet.

Hasonló készülékek voltak már a piacon évekkel korábban is. PDA-nak, vagyis személyes digitális asszisztensnek hívták. A kijelzőjük azonban meg sem közelítette azt, amit az iPhone tett elérhetővé az embereknek.

Az irányt tehát már nagyjából kijelölte a piac, a kérdés csak az volt, ki tud először olyat mutatni, amit korábban még nem láttunk? Az Apple mindig is híres volt a minőség iránti elkötelezettségéről, így az iPhone telefon bejelentésekor sem kellett csalódni. Ami azóta történt, az minden bizonnyal bevonul a történelemkönyvekbe.

Print Friendly, PDF & Email