Télen megoldható a fűtés klímával

Megéri erre a célra klímát venni? Természetesen meg! A mai modern légkondicionálók inverteres technológiával készülnek, ami annyit tesz, hogy hűteni és fűteni is képesek.

A hűtésre kevesebb, míg a fűtéshez több energiára van szükség. A ​fűtés klímával azonban mégsem számít költségesnek, mivel a mai modern modellek már kifejezetten energiatakarékosnak számítanak. A ​fűtés klímával abban az esetben lesz hatékony, hogyha az adott helyiség méreteihez megfelelő teljesítményű berendezést választjuk.

De jól jöhet akkor is, amikor az átlagos fűtőtestek, konvektorok nem elegendőek a helyiség felfűtéséhez. Mivel ilyenkor a kinti levegő hideg, ezért a készülék általában 1-2 percen keresztül előmelegít és ilyenkor nem kezdi azonnal fújni a meleget. A modern típusoknak az sem jelent problémát, ha befagyott a csőbe a kondenz, mert képesek azt kiolvasztani.

A fűtés klímával egy elegáns és energiatakarékos megoldás. A legtöbb modell manapság már eleve inverteres technológiával készül, tehát minden további nélkül lehetséges a fűtés klímával.

Print Friendly, PDF & Email