Miért olyan fontos a kaparófa?

A cicáknak játék az egész világ. Mindenhol feltalálják magukat és eljátszanak szinte bármivel, ami a mancsuk ügyébe kerül. A törődő gazdik pedig színesebbé tehetik a mindennapjaikat egy gyönyörű kaparófa beszerzésével. Ezután már nem kell csodálkozni azon, hogyha a macsek naphosszat ezen fog csüngeni, hiszen a kialakítása arra csábírtja, hogy koptassa és élesítse a karmait.

Ez egy tipikus szükségletük a cicáknak. Nagyjából annyira fontos, mint a nyulaknak vagy a hódoknak a fogaik élesítése és koptatása.

Ezután már elég könnyen el lehet képzelni, hogy akár egyetlen macska is milyen könnyen képes lelakni egy lakást, amelyikben nincs kaparófa. Mivel ennek a hiánya még nem fogja visszatartani attól, hogy nekiessen a bútordaraboknak, a tapétának, stb. Elég találékonynak számítanak, hogyha egy kis kaparászásról van szó.

Tehát a kaparófa nemcsak a cicáknak kedvez, hanem segít megőrizni a jó viszonyt a gazdival. Ezért minden macskatartónak érdemes egy ilyen nagyszerű eszközt beszereznie, mert rengeteg bosszúságtól kímélhetik meg magukat.

Print Friendly, PDF & Email