A kávé szerelmesei tudják, hogy a nagyszerű fekete titka a kifogástalan kávébab. Azt azonban néhányan talán nem tudják, hogy a finom kávéhoz jó minőségű vízre is szükség van. A víz a legtöbb kávé legfontosabb összetevője. Nem számít, hogy mennyire csodálatosak a kávébabok, mert ha nem megfelelő minőségű vizet használunk, az ital rosszabb lesz tőle.
Itt jönnek a vízszűrő kancsók a megmentésünkre. Egy átlagos csésze kávé nagyjából 98%-ban víz. A benne lévő káros szennyeződések eltávolítására szolgáló vízszűrő kancsók biztosítják, hogy a folyadék minősége megfelelő legyen.
A víz ízének legnagyobb tényezői a kalcium és a magnézium. A minősége azonban a helytől és a környezettől függően változhat. Észrevehetjük, hogy más íze van a víznek, ha új régióba költözünk.
Ezt szem előtt tartva, a legjobb módja annak, hogy a kávézók vagy otthoni baristák kézben tartsák a víz minőségét, ha a helyszínnek megfelelő vízszűrő kancsókkal rendelkeznek. A vízszűrés javíthatja az ízt, de eltávolítja a szennyeződéseket is, amelyek károsíthatják a kávégépet.