A széles körben elterjedt szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében a zsírsavaknak jelentős szerep jut. Kevésbé ismert tény, hogy az Omega 3-6-9 zsírsavak a legkedvezőbb hatást együtt fejtik ki.
A mennyiség és az arányok sem mellékes tényezők, ezért elég nehéz csupán táplálkozás által fedezni a szükséget, főként a mi égövünkön, mivel a halak és a tenger gyümölcsei ritkán szerepelnek az étrendben. A táplálékkiegészítő alkalmazásával viszont a minőség és az ideális arányok is biztosítottak.Kutatások támasztják alá, hogy az Omega 3-6-9 zsírsavak hatására, az érrendszer szignifikánsan kitisztul, eltűnnek a lerakódások, a káros koleszterin szintje nagymértékben csökken.
Az erek rugalmassá válnak, így gond nélkül alkalmazkodnak az ingadozó vérnyomáshoz is, ezáltal elejét véve sok más problémának. A megfelelő agyműködést is jótékonyan befolyásolja ez a nagyszerű trió, támogatja és erősíti a látás funkcióit. Az orvosok szerint az Omega 3-6-9 használata javasolt az idegek és az ízületek egészsége érdekében is.