Lakáshitel a megtakarítás mellé

A banki kölcsönök mára már a mindennapjaink részét képezik, hiszen nagyon sokan veszik igénybe azokat. Viszont, ennek ellenére kétszer is meg kell gondolnunk, hogy egyáltalán szükségünk van-e rá és még ha így is van, olykor félünk belevágni. Pedig vannak az életben olyan szituációk, amikor nincs más forrásunk, például, amikor elengedhetetlen a lakáshitel a következő lépéshez.

Szerencsére sokféle hitelkonstrukció közül választhatunk és a banki dolgozók is megfelelő tájékoztatást nyújtanak. Segítőkészek, mivel ők is tudják, hogy a lakáshitel mekkora felelősséget ró egy ember vállára a sokéves elköteleződéssel.

Nem ők az egyetlenek, akik megértik mindezt és igyekeznek csökkenteni a terheket. Az állam is ezt teszi a támogatott lakáshitellel. Kétféle lehetőség van.

Az egyik, amikor a saját megtakarításunkat egészíti ki az állam bizonyos összeggel, illetve a másik, hogy a friss házasoknak és többgyermekes családoknak adott hiteleknél törvényben szabályozza a kamat mértékét, hogy könnyebb legyen a törlesztés és kiszámíthatóbbak a havi költségek.

Print Friendly, PDF & Email