Az inzulinrezisztencia tünetei eltérőek

Ez a probléma rengeteg embert érint manapság és sokszor csak későn derül ki a megléte. Az inzulinrezisztencia általában a túlsúllyal küzdők körében alakul ki a leggyakrabban.

A hölgyek esetében fedezhető fel a legjobban, főleg akkor, ha családalapításra kerül sor. Ilyenkor elég sok vizsgálatot végeznek el, ami kimutathatja a szóban forgó problémát. Genetikai hajlam is közrejátszhat ebben a dologban akkor, ha a családban 2-es típusú cukorbetegség már jelen volt.

A betegség tünetei közé tartozik a policisztás ovárium szindróma, a meddőség, a menstruációs zavar, valamint a túlsúly. Ezek mellett az inzulinrezisztencia alatt kialakulhat a depresszió, a rossz közérzet, a fáradtság és a nyugtalanág. A probléma cukorterheléses vérvételi vizsgálattal mutatható ki.

Ha részt vesz a vizsgálaton, akkor érdeklődjön utána, hogyan történik! Először egy konzultációra kerül sor, ahol a szakorvos mindent elmagyaráz Önnek. Majd csak ezt követően kezdenek bele a vizsgálatokba. Az inzulinrezisztencia tüneteit nem szabad félvállról venni, hiszen komoly dolog!

Print Friendly, PDF & Email