Egyre népszerűbb a storage szerverek kiszervezése

A merevlemez meghajtó technológiában, az elmúlt években meglehetősen jelentős változások zajlottak, elsősorban a szerverek leglassúbb részének felgyorsítására, ami nem más, mint a meghajtóhoz való hozzáférés.

A storage szerverek egy magánszemély, cég vagy szervezet adatainak és alkalmazásainak tárolására használatos készülékek, amelye az adatok és alkalmazások raktáraként funkcionálnak.

A storage szerverek elhelyezhetőek in situ vagy ex situ helyzetben, más szóval a tulajdonos hálózati helyiségeiben vagy azokon kívül, gyakorlatilag egy felhőben is. A hardver, szoftver és miniatürizálás technológia fejlődése, valamint az információ evolúciójúval együttesen, nagymértékben növelte a storage szerverek teljesítményét.

Napjainkban, egyes vállalatok kiszervezik a tároló szervereiket külső megbízottak által biztosított helyszínekre, ezáltal csökkentve a tőke-kiadásokat. Ez azért van, mert egyre inkább igyekeznek kihasználni a technológiát a virtualizáció által létrehozott kereslet robbanására és a felhő felé való elmozdulásnak a kezelésére.

Print Friendly, PDF & Email