A 120l bojler nagyobb családoknak ideális

A mai modern piacon sok különböző vízmelegítő típus létezik. Ezek mindegyike két csoportra osztható: gázos és elektromos változatra. Az elektromos vízmelegítők sokoldalúbbak a gázzal működő társaiknál, mivel a villamos energia mindenütt jelen van, de többet is fogyasztanak. Így, a 120l bojler egyetlen vízvételi pontnál nagyságrendileg 8 kW energiafogyasztással rendelkezik.

Az 5 kW-nál nagyobb teljesítményű modelleknek különálló elektromos vezetékekre van szükségük, a több mint 10 kW-osak pedig háromfázisú teljesítményt igényelnek. A 120l bojler kiválasztásakor nagyon fontos figyelembe venni a háztartásban egyidejűleg működő villamos készülékek összes energiafogyasztását.

Ez az érték a régi építésű lakóegységeknél nem haladhatja meg a 4 kW-ot, míg a modern lakásoknál legfeljebb 10 kW-ig terjedhet. A 120l bojler átlagosan 4-5 fős családnak jelent megoldást. Érdemes megjegyezni, hogy a 100 és 120 literes vízmelegítők közötti különbség gyakran inkább a készülék mérete szempontjából lényeges, nem pedig azok költségéből kifolyólag.

Print Friendly, PDF & Email