Fűszerektől hemzseg a Vermut

Közeledik egy jeles esemény és szeretnénk egy sajátos itallal megünnepelni? A pezsgő mellett, még jól jönne valami, ami szintén tökéletes a koccintásra és itatja magát? Akkor érdemes kipróbálni a Vermut egyedi termékeit. De mégis mi ez az ital? Egy olyan borkülönlegesség, amit sajátos módon készítenek el és lényegét a speciális fűszerezés adja.

Voltaképpen onnan ered a története, hogy régen a silányabb minőségű borokat próbálták olyan módon értékesíteni, hogy azt gyógynövényekkel vagy karakteres fűszernövényekkel ízesítették. Innen indult, de a vermut igazán kinőtte magát. Kézműves változata és üzemi kivitele egyaránt magával ragadó. Aki eddig még nem kóstolta, az biztosan egy kivételes élményben részesül.

Említést érdemel néhány összetevő, ami sajátos harmóniát kölcsönöz a Vermutnak. Ilyen a szegfűszeg, bodzavirág, fehér- és bárányüröm, koriander, fahéj és még sok másik fűszer. Társaságban egyszerűen kiváló itóka, ami kívántatja magát. A 16-18 %-os alkoholtartalom jóvoltából nem túl erős, de hamar a fejünkbe száll, ha elragadtatva a Vermut ízétől, gyakran felhörpintjük.

Print Friendly, PDF & Email